Noticies

PROXIMO FIN DE SEMANA

 

LA CLAVARIA DE SANTA BARBARA DE MISLATA

Ya se puede contemplar en la sala La Torre del Castell de Alaquàs esta exposición que quiere acercar la tradición de la pólvora a la ciudadanía y que supone el pistoletazo de salida a toda una programación anual con motivo de la celebración del 20 aniversario de la fundación de la Asociación de Amigos y Amigas de la Cordà.

A lo largo de muchos años, la Federación Valenciana de Asociaciones de Amigos del Coet (FVAAC) ha estado recopilando y adquiriendo diferentes artículos de pirotecnia así como artificios antiguos y útiles de uso agrícola que han sido encontrados en lugares muchas veces inhóspitos. Ahora, gracias al trabajo conjunto con la asociación de Amigos y Amigas de la Cordà y el Ayuntamiento de Alaquàs, se inaugura esta exposición compuesta por imágenes de diferentes momentos de la Cordà de Alaquàs, que tiene una antigüedad de más de 160 años, y otros utensilios que se utilizan en esta Fiesta considerada de Interés Turístico Provincial. El Alcalde de Alaquàs, Toni Saura, la Concejala de Fiestas, Sandra Conde, el Concejal de Cultura, Fran Evangelista, Daniel Claver presidente de la Federación Valenciana Amic del Coet (FVAAC) representantes de las entidades organizadoras un numeroso público han estado presentes.


La Federación Valenciana Amics del Coet (FVAAC) colaboradora de SIIP2023 SIMPOSIO DE PIROTECNIA realizado el 14,15 de abril en Getafe Madrid.

La FVAAC realizo un taller de fabricación de cohetes voladores de truenos donde fue tanta la demanda de niños y niñas para fabricarse su cohete y llevárselo a casa de recuerdo que nos vimos desbordados de inmensas colas de espera. El taller consistía en montar el motor del volador la punta y el timón de madera con el enganche con cinta adhesiva, niño por niño les explicaban la manera de montarlo por los monitores de FVAAC con la colaboración del material de Pirotecnia López/ Pirotecnia Rocha-Areas. Los voladores se fabricaban con los mismos elementos que los cohetes reales, pero sin nada de carga pirotécnica vacíos completamente de sustancias explosivas. También realizamos una pequeña exposición de elementos de pirotecnia profesional conjuntamente con la empresa de Plásticos Gamón S.A, que fue muy visitada por el público asistente. La jornada fue todo un gran éxito de niños y padre mostrando un gran interés en cada una de las explicaciones de los monitores de esta Federación. Al mismo tiempo otro equipo de FVAAC realizo disparos de elementos pirotécnicos de las categorías F1, F2 mañana y tarde para el buen uso y prevención de elementos pirotécnicos recreativos para menores, que también fue un rotunde éxito de niños con sus padres. Finalizamos los actos con el disparo por partes de los miembros de FVAAC de un bosque de fuego que fue muy aplaudido, colaboraron con los elementos pirotécnicos, las empresas de pirotecnia de importación CIALFIR, y la PETARDERIA de pirotecnia PLATON, todo un gran éxito siendo felicitada esta Federación por su buen hacer en defender y potenciar el uso de elementos pirotécnicos en todas las tradiciones y ritos de fuegos y sobre todo en la prevención de accidentes pirotécnicos y buen uso de la pirotecnia recreativa y tradicional por responsables de las entidades, LOM Laboratorio Oficial J.M, Madariaga, Área de explosivos y de la Subdirección General de Minas del Ministerio para la Transición Ecológica y Reto Demográfico.

Dar las gracias al Ayuntamiento de Getafe, por su atención en todo momento, a Nicko Magan-AEPIRO por su buen hacer en toda la jornada y un especial GRACIAS a todos los ciudadanos de Getafe que han estado toda la jornada participando con gran interés en cada una de las actividades pirotécnicas realizadas por FVAAC, ¡¡¡¡muchísimas gracias a todos!!!!

La PetarderíaLOM UPM Comunicación Lom Upm

Exposición PASIÓN VALENCIANA

11/03/2023

Adéntrate en el mundo mágico de la #pirotecnia con la exposición «𝗣𝗔𝗦𝗜Ó𝗡 𝗩𝗔𝗟𝗘𝗡𝗖𝗜𝗔𝗡𝗔», ubicada en la 𝐋𝐚 𝐏𝐞𝐭𝐚𝐫𝐝𝐞𝐫í𝐚® del Marítimo, en la Calle Rodrigo de Pertegás, nº 42 de #Valencia.

➖♦ Déjate sorprender por la maravillosa muestra de la FVAAC – Federació Valenciana d’Associacions d’Amics del Coet , que ha conseguido recrear la esencia de las pirotecnia en un espacio único y lleno de color, el de 𝐋𝐚 𝐏𝐞𝐭𝐚𝐫𝐝𝐞𝐫í𝐚® del Marítimo.

Ven a descubrir la historia detrás de la pirotecnia valenciana y su evolución a lo largo del tiempo, mientras contemplas la belleza de las diferentes piezas expuestas.

🔥 Si te apasiona la pirotecnia, ven y sumérgete en la pasión de la pirotecnia en una experiencia inolvidable con la muestra «Pasión Valenciana» en 𝐋𝐚 𝐏𝐞𝐭𝐚𝐫𝐝𝐞𝐫í𝐚® del Marítimo.

ABRIMOS TODOS LOS DÍAS con acceso totalmente gratuito… 🙌 ¡Te esperamos!


Assessorant els companys de Cangas Del Narcea per a la seua adaptació a la ITC 18

La Federació Valenciana de Amics del Coet (FVAAC) va visitar a la Federació de Penyes de la Pólvora i a la Societat d’Artesans  Nostra Senyora del Carmen de Cangas del Narcea, per a col·laborar amb tots ells en l’aplicació de la ITC-18. Preparar la formació dels consumidors reconeguts com a experts en les manifestacions festives de caràcter religiós, cultural o tradicional amb ús d’artificis de pirotècnia en la Comunitat Autònoma, Principat d’Astúries. Una primera reunió de treball amb la regidora de festes, Begoña Cueto, amb el president de la Federació de penyes, José Antonio, amb una representació de la Societat d’Artesans de la Pólvora, Cap de la Policia Local, Guàrdia Civil de la Caserna de Cangas i Intervenció d’Armes i Explosius, funcionaris de la Delegació del Govern de la Comunitat d’Astúries, una reunió molt positiva amb tots els temes de la DESCÀRREGA i la TIRADA A mà sobre la taula, al mateix temps preparar la reunió oficial de l’endemà amb tots els presidents de les penyes i president d’artesans, Luis Vicente Martínez i president de penyes José Antonio.


Daniel Claver Herrera reelegit president de FVAAC

Daniel Claver Herrera reelegit President de la Fvaac – Federació Valenciana d’Associacions d’Amics del Coet. En l’assemblea general que es va realitzar al castell de Alaquas el sueca Daniel Claver Herrera, va anar de nou reelegit president per als cuatre anys esdevenidors al capdavant de la Federació Valenciana (FVAAC). Daniel Claver ja porta al capdavant d’aquesta Federació huit anys consecutius. FVAAC és la Federació més important de la Comunitat Valenciana, alberga més de 50 Associacions Culturals amb més de 7000 afiliats entre totes elles. Les associacions pertanyents a aquesta Federació realitzen durant tot l’any recuperacions tradicionals i ritus de foc valencià, modalitats reconegudes per la Generalitat Valenciana com són: la cordà, la passejà, el correfoc, i la despertà. FVAAC és pionera en la realització de cursos RG-CRE i CRE per a la utilització d’elements pirotècnics tradicionals en les modalitats reconegudes a la Comunitat Valenciana. Col·labora amb el Ministeri d’Indústria i Energia i amb la Genralitat Valenciana, en la formació per als responsables de grup CRE. Realitzen xarrades i campanyes amb la Policia Municipal de València per al bon ús i prevenció d’accidents pirotècnics pels col·legis en teòrica i pràctica de les categories F1, F2, F3.



INFORMACIO SOBRE LA NOVA NORMATIVA

Nova normativa del REIAL DECRET 989/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el Reglament d’articles pirotècnics i cartuchería. Publicada en el BOE Núm. 267 dissabte – 7 de novembre de 2015. Extracte de la ITC 18 en les Pág. 105860, Pág. 105861, Pág. 105862 i Pág. 105863. L’objecte d’aquesta Instrucció Tècnica Complementària nº 18 és regular l’ús d’articles pirotècnics per Grups de Consumidors Reconeguts com a Experts, en manifestacions festives, religioses,culturals i tradicionals organitzades per col·lectius, persones jurídiques, ajuntaments, associacions o entitats jurídiques, etc. Es tracta d’esdeveniments en els quals el tipus i la forma d’utilització dels articles pirotècnics requereixen mesures específiques d’organització i seguretat, així com certificació acreditativa com a consumidors reconeguts com a experts (CRE) dels consumidors participants en el mateix. Com a regla general, els articles pirotècnics utilitzats en els festejos que regula aquesta ITC 18 hauran de disposar de marcat CE i estar catalogats. Aquests articles podran ser de categories F1, F2, F3, T1 i P1. Adicionalment, podran utilitzar-se articles pirotècnics que, per raons constructives o funcionals, no puguen disposar de marcat CE, en quedar exceptuats de l’àmbit d’aplicació de la Directiva 2013/29/UE, de 12 de juny de 2013. Les manifestacions festives amb ús d’artificis pirotècnics a què es fa referència en esta orde conjunta 1/2012, de 18 de gener, són les indicades en l’article 5 del Decret 19/2011, de 4 de març, del Consell: «Correfoc» – «Corda» – «Passejá» – «Despertá» o qualsevol altra modalitat tradicional equivalent a estes. Una de les novetats mes importatns respecte a l’anterior es que degut al tipus i la forma d’utilització dels articles pirotècnics requereixen mesures específiques d’organització i seguretat, i com a regla general, els articles pirotècnics utilitzats en els festejos que regula aquesta ITC 18 hauran de disposar de marcat CE i estar catalogats, i será necesaria la certificació acreditativa com a consumidors reconeguts com a experts (CRE) dels consumidors participants en el mateix. Solament s’hauran d’utilitzar artificis pirotècnics sense marcat CE, quan per raons constructives o funcionals s’hagen de fabricar expressament per a l’acte al que seran destints. En aquest cas sera com anteriorment, sera necessari la resolució de l’autorització del Ministeri d’Indústria, per a fabricar, emmagatzemar i transportar aquests artificis sense marcat CE. En els dos casos tant amb marcat CE com sense marcat CE, s’haurà d’adjuntar amb la sol·licitud a l’Ajuntament la relació dels tipus d’artificis de pirotècnia que s’utilitzaran, descripció del seu funcionament, NEC per artifici i total. En el cas d’articles amb marcat CE, indicació de les categories i noms o números de catalogació.Així mateix, esta Instrucció tècnica no serà aplicable en aquelles manifestacions festives religioses, culturals i tradicionals, en les que únicament s’utilitzen artificis amb marcat CE complint les instruccions indicades pel seu fabricant.